2004 / 5

Zvláštní číslo – celostátní kolo fyzikální olympiádyZvláštní číslo – celostátní kolo fyzikální olympiády

15. 2. 2006

zdrojová PDF archivního čísla

Toto číslo vyšlo u příležitosti celostátního kola 47. ročníku fyzikální olympiády, které se uskutečnilo ve dnech 21.−24. února 2006 v Plzni.

Úspěšní řešitelé FO 2005/2006 kategorie A v regionechÚspěšní řešitelé FO 2005/2006 kategorie A v regionech

redakce  |  15. 2. 2006

Článek přináší seznam úspěšných řešitelů krajského kola FO 2005/2006 kategorie A v jednotlivých regionech České republiky a udává i počet získaných bodů.Článek přináší seznam úspěšných řešitelů krajského kola FO 2005/2006 kategorie A v jednotlivých regionech České republiky a udává i počet získaných bodů.

Co přinesl Mezinárodní rok fyziky 2005Co přinesl Mezinárodní rok fyziky 2005

Miroslav Randa  |  15. 2. 2006

Na sklonku každého roku lidé hodnotí, co odcházející rok přinesl. A tak se v prosinci objevují ankety o nejlepšího sportovce, herce, …; hodnotí se největší úspěchy v té či oné oblasti. …Na sklonku každého roku lidé hodnotí, co odcházející rok přinesl. A tak se v prosinci objevují ankety o nejlepšího sportovce, herce, …; hodnotí se největší úspěchy v té či oné oblasti. …

Ráz částic principem relativityRáz částic principem relativity

Jan Obdržálek  |  15. 2. 2006

Článek řeší jasně a velmi jednoduše klasickou srážku dvou částic prostřednictvím těžišťové soustavy. Problematika je ilustrována dvouminutovým multimediálním programem. Místo složitého …Článek řeší jasně a velmi jednoduše klasickou srážku dvou částic prostřednictvím těžišťové soustavy. Problematika je ilustrována dvouminutovým multimediálním programem. Místo složitého …

Skutečné oběti ČernobyluSkutečné oběti Černobylu

Roger Bate (překlad Bohdan Zronek)  |  15. 2. 2006

Program rozvoje Spojených národů a UNICEF konečně v nové zprávě připustily fakt, že Černobyl zabil tisíce lidí nikoliv zářením, ale politikou založenou na radiofóbní hysterii. Výstavy …Program rozvoje Spojených národů a UNICEF konečně v nové zprávě připustily fakt, že Černobyl zabil tisíce lidí nikoliv zářením, ale politikou založenou na radiofóbní hysterii. Výstavy …

Úlohy 36. Mezinárodní fyzikální olympiádyÚlohy 36. Mezinárodní fyzikální olympiády

Eva Grausová, Irena Vlachynská  |  15. 2. 2006

Ve dnech 3. – 12. 7. 2005se ve Španělsku, ve městě Salamanca, uskutečnila 36. Mezinárodní fyzikální olympiáda. Pod vedením Prof. RNDr. Ivo Volfa, CSc. a Prof. Ing. Bohumila Vybírala, CSc. …Ve dnech 3. – 12. 7. 2005se ve Španělsku, ve městě Salamanca, uskutečnila 36. Mezinárodní fyzikální olympiáda. Pod vedením Prof. RNDr. Ivo Volfa, CSc. a Prof. Ing. Bohumila Vybírala, CSc. …

Petr JančaříkPetr Jančařík

Martina Koštová  |  15. 2. 2006

Článek nám představí Petra Jančaříka, který je dlouholetým spolupracovníkem Českého rozhlasu, vymyslel několik pořadů a je i hercem. Dne 21. 2. 2006 bude moderovat zahájení 47. celostátního …Článek nám představí Petra Jančaříka, který je dlouholetým spolupracovníkem Českého rozhlasu, vymyslel několik pořadů a je i hercem. Dne 21. 2. 2006 bude moderovat zahájení 47. celostátního …

Jarmila VlachováJarmila Vlachová

Irena Vlachynská, Eva Grausová  |  15. 2. 2006

Jarmila Vlachová studovala na Katedře hudební kultury Pedagogické fakulty ZČU v Plzni obory hudení výchova a akordeon. Získala mnoho mezinárodních cen a dne 21. 2. 2006 vystoupí bez nároku …Jarmila Vlachová studovala na Katedře hudební kultury Pedagogické fakulty ZČU v Plzni obory hudení výchova a akordeon. Získala mnoho mezinárodních cen a dne 21. 2. 2006 vystoupí bez nároku …

Filip BandžakFilip Bandžak

Eva Grausová, Martina Koštová, Irena Vlachynská  |  15. 2. 2006

Český barytonista Filip Bandžak působil od útlého věku na scénách mnohých světových oper. Nyní studuje na Pedagogické fakultě ZČU v Plzni obor hudení výchov-psychologie. Dne 21. 2. 2006 …Český barytonista Filip Bandžak působil od útlého věku na scénách mnohých světových oper. Nyní studuje na Pedagogické fakultě ZČU v Plzni obor hudení výchov-psychologie. Dne 21. 2. 2006 …

Eva ŠtruncováEva Štruncová

Irena Vlachynská, Eva Grausová  |  15. 2. 2006

Eva Štruncová působí na Pedagogické fakultě ZČU v Plzni jako vedoucí instrumentálního oddělení Katedry hudební kultury. Dne 21. 2. 2006 vystoupí na slavnostním zahájení 47. celostátního …Eva Štruncová působí na Pedagogické fakultě ZČU v Plzni jako vedoucí instrumentálního oddělení Katedry hudební kultury. Dne 21. 2. 2006 vystoupí na slavnostním zahájení 47. celostátního …

Gaudeamus Igitur Gaudeamus Igitur

redakce  |  15. 2. 2006

Slova hymny studentů Gaudeamus Igitur v originále, fonetickém přepisu i v českém překladu.Slova hymny studentů Gaudeamus Igitur v originále, fonetickém přepisu i v českém překladu.

Astronomická kuchařka aneb několik pokusů z astronomieAstronomická kuchařka aneb několik pokusů z astronomie

Marek Česal  |  15. 2. 2006

Astronomická kuchařka je soubor pokusů, které se dají použít k jednoduché demonstraci něčeho tak nekonečného, jako je vesmír. K následujícím receptům budete potřebovat špetku šikovnosti, …Astronomická kuchařka je soubor pokusů, které se dají použít k jednoduché demonstraci něčeho tak nekonečného, jako je vesmír. K následujícím receptům budete potřebovat špetku šikovnosti, …

37. Mezinárodní fyzikální olympiáda – Singapur 200637. Mezinárodní fyzikální olympiáda – Singapur 2006

Irena Vlachynská, Eva Grausová  |  15. 2. 2006

Ve dnech 8. – 17. 7. 2006 bude Singapur pořadatelem 37. Mezinárodní fyzikální olympiády. Článek nám přináší několik informací o Singapurské republice, její historii, ale i programu …Ve dnech 8. – 17. 7. 2006 bude Singapur pořadatelem 37. Mezinárodní fyzikální olympiády. Článek nám přináší několik informací o Singapurské republice, její historii, ale i programu …

Nadace ČEZNadace ČEZ

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Nadaci ČEZ, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Nadaci ČEZ, která je partnerem celostátního kola FO.

Česká astronomická společnostČeská astronomická společnost

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o České astronomické společnosti, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o České astronomické společnosti, která je partnerem celostátního kola FO.

Česká nukleární společnostČeská nukleární společnost

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o České nukleární společnosti, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o České nukleární společnosti, která je partnerem celostátního kola FO.

DidaktikDidaktik

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o firmě Didaktik®, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o firmě Didaktik®, která je partnerem celostátního kola FO.

Hotelová školaHotelová škola

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Hotelové škole Plzeň, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Hotelové škole Plzeň, která je partnerem celostátního kola FO.

Jednota českých matematiků a fyzikůJednota českých matematiků a fyziků

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Jednotě českých matematiků a fyziků, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Jednotě českých matematiků a fyziků, která je partnerem celostátního kola FO.

Plzeňský krajPlzeňský kraj

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Plzeňském kraji, který je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Plzeňském kraji, který je partnerem celostátního kola FO.

Nakladatelství FrausNakladatelství Fraus

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Nakladatelství Fraus, které je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Nakladatelství Fraus, které je partnerem celostátního kola FO.

Softech PlzeňSoftech Plzeň

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o firmě Softech Plzeň, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o firmě Softech Plzeň, která je partnerem celostátního kola FO.

SOU stavební PlzeňSOU stavební Plzeň

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o SOU stavební Plzeň, které je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o SOU stavební Plzeň, které je partnerem celostátního kola FO.

Středisko služeb školám PlzeňStředisko služeb školám Plzeň

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Středisku služeb školám Plzeň, které je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Středisku služeb školám Plzeň, které je partnerem celostátního kola FO.

Škoda SteelŠkoda Steel

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o konsorciu Škoda Steel, které je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o konsorciu Škoda Steel, které je partnerem celostátního kola FO.

Školská fyzikaŠkolská fyzika

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o časopisu Školská fyzika, který je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o časopisu Školská fyzika, který je partnerem celostátního kola FO.

Západočeská univerzita v PlzniZápadočeská univerzita v Plzni

inzerce  |  15. 2. 2006

Několik slov o Západočeské univerzitě v Plzni, která je partnerem celostátního kola FO.Několik slov o Západočeské univerzitě v Plzni, která je partnerem celostátního kola FO.

Odjezdy vlaků a autobusů pro účastníky FOOdjezdy vlaků a autobusů pro účastníky FO

Martina Koštová  |  15. 2. 2006

Seznam odjezdů autobusů a vlaků do větších měst České republiky po skončení celostátního kola FO.Seznam odjezdů autobusů a vlaků do větších měst České republiky po skončení celostátního kola FO.

Stravování během celostátního kola fyzikální olympiádyStravování během celostátního kola fyzikální olympiády

redakce  |  15. 2. 2006

Jídelníček pro účastníky celostátního kola fyzikální olympiády.Jídelníček pro účastníky celostátního kola fyzikální olympiády.

Vytištěno ze stránky projektu Školská fyzika (sf.zcu.cz/cs/2004/5/?mobil=1)
Nahrávám...